request-free-img

Contact

Contact met Compagnie van Brederode

De Compagnie van Brederode, is een Noord-Hollandse Vereniging, die landelijk actief is en onze leden komen dan ook uit het hele land. We zijn sinds de oprichting in september 1999 bezig om een legerkamp Anno 1450-1482 neer te zetten. U kunt ons onder andere vinden bij kastelen en steden met een eeuwfeest of met gildefeesten.

Graag doen we mee met het naspelen van een van de vele veldslagen uit de middeleeuwen. Dat doen we niet alleen, maar juist graag mét andere verenigingen. En door middel van zo’n veldslag of bijvoorbeeld een riddertoernooi laten wij u zien wat onze mannen kunnen en wat ze tijdens een veldslag aan hebben en gebruiken.

Misschien wilt u onze Compagnie van Brederode inhuren. In overleg kunnen we misschien iets betekenen voor uw middeleeuwse feest. U kunt u hierbij denken aan een marktplein, waar wij ons kampement dan neerzetten en u de tijd van de 15e eeuw kunnen laten zien.

Op aanvraag komen we ook langs bij scholen en vertellen de kinderen dan hoe men leefde in de middeleeuwen. Al onze verhalen komen natuurlijk het best tot hun recht met het bekijken en met het voelen van onze uitrusting en kleding. Ook vertellen we de kinderen meer over wat men at en dronk en wat mensen en kinderen elke dag deden. Dus wilt u de middeleeuwen in uw klas (of in de aula), dan komen wij graag langs!

Stuur je vraag:
secretaris@compagniebrederode.nl